Tags

, ,

Ik kijk niet zo veel naar de TV. Als het van mij afhing had ik helemaal geen TV thuis maar mijn vriend houdt van de TV. Af en toe kijk ik ook een half van een film of een serie en na niet langer dan 15 minuten weet ik weer waarom ik hekel aan TV programma’s heb.

De laatste tijd had ik toevallig 3 keer de reclame van FrieslandCampina gezien.
Je kan de reclame in youtube vinden.

melk
De tekst van de reclame is ongeveer dit:

“luisteren graag naar sprookjes over magische wezens en toverdrankjes… … melk is gewoon melk – iets die door geen fabriek in de wereld gemaakt kan worden maar wel door een koe En dankzij het harde werk van de koe en de boer gewoon hier in Nederland krijgen wij een van de meeste  voedend-rijke  producten  uit de natuur  en dat product gaat de mensen over de hele wereld  dat is geen sprookje  maar het is wel  net zo bijzonder”

Nou, dat is wel een sprookje, een leugen eigenlijk.
Ik wordt alleen maar boos van de gedachte dat het zo makkelijk is om millionen mensen en kinderen in alles laten geloven!

“Het harde werk van de koe” is een eufemistisch manier om koeien-slavernij te beschrijven en te verbergen dat het harde werk van de koe de volgende altijd bevat: verkrachten, het kalfje weghalen meteen als het geboren is en melken totdat ze uierontstekingen krijgt. Er zijn boerderijen die meer koe-vriendelijk zijn en er is ook biologische melk in de supermarkt maar of ze de hele dag buiten is en alleen gezond eet – ze moet bevrucht worden, de kalf mag het melk niet drinken en ze moet gemolken worden. Dat is “Het harde werk van de koe” en dat klinkt me helemaal geen sprookje.

Dat vind ik erg genoeg maar en koe melk is ook helemaal niet gezond. De verbinding tussen osteoporose en melk is niet wat ze ons overal vertellen..

De melk mythe en osteoporose
Het is opvallend dat botontkalking of liever gezegd osteoporose het meest voorkomt in landen waar consumptie van zuivelproducten en calcium en eiwitrijke voeding juist erg hoog is, waardoor het magnesium gehalte te laag wordt.

Why Milk Is Bad For You And Your Bones

Milk Consumption and Prostate Cancer

Weet je wat wel een sprookje is? Dat je kan een glaasje melk drinken of een toetje eten waarvoor geen koe moest lijden. En je hoeft helemaal niet naar een speciale winkel! Plantaardig  melk (soja, amandel, rijst) is gewoon te koop in de supermarkt!

Ik had vandaag een poosje aardbeien in yoghurt! Het was heerlijk en ik lustte yoghurt niet eens toen ik nog koe-melk producten at.

Nou dat is een sprookje!

Advertenties